Två häktade för dödsmisshandeln på Christoffer

Publicerad 2012-06-27

Christoffer Mårtensson, 23, gick emellan för att medla.

Det blev hans död.

Nu häktas en 24-årig man och en 23-årig man misstänkta för dödsmisshandeln.

24-åringen misstänks för att ha misshandlat Christoffer Mårtensson från Veberöd till döds på midsommarafton.

I morse häktades han på sannolika skäl i Lunds tingsrätt misstänkt för tre fall av misshandel, varav en grov, samt ett fall av grov misshandel och vållande till annans död samt ett rån som ska ha skett i Eslöv senare under kvällen.

Den andre misstänkte, en 23-årig man, häktas på sannolika skäl för två fall av misshandel, en grov misshandel samt rån. 

Åtal mot de båda männen ska väckas senast den 11 juli.

–Båda två förnekar brott och hävdar nödvärn, säger Johanna Liljeblad, åklagare i målet.

Kan komma att överklaga

Johanna Liljeblad är förtegen om vad som framkommit under förhör med männen. Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och Johanna Liljeblad hänvisar till sekretess tills åtalet är väckt.

–Min klient och jag ska i morgon diskutera ett eventuellt överklagande av häktningsbeslutet, säger 23-åringens advokat Bo Lundberg till Aftonbladet.

Började bråka om en öl

Dödsmisshandeln av Christoffer Mårtensson på midsommarafton ska ha föregåtts av ett stort bråk mellan flera personer på en midsommarfest i Veberöd utanför Lund. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska bråket ha startat efter att en deltagare på festen ställt en öl på en högtalare.

–Vi började tjafsa om att jag inte kan ställa ölen där och plötsligt får jag en smäll i ansiktet och ramlar. Sedan får jag en spark i huvudet. Nästa sak jag kommer ihåg är att jag vaknar på akuten, har Alexander Nilsson, 21, barndomsvän till Christoffer Mårtensson tidigare berättat för Aftonbladet.

Christoffer Mårtensson ska ha försökt medla i bråket men blir i stället slagen och skallad. Han förs till sjukhus och avlider dagen efter i sviterna av sina skador.