Älskade, galna vägskylt

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-06

Här är era knepigaste vägskyltar

Ursäkta, vet du vägen till Ingenting?

– Läs vägskylten där framme, men kör först förbi "Sjukjus"-skylten.

Här delar Aftonbladets läsare med sig av sina märkligaste vägskyltar.

Många tycker att rondeller kan vara småluriga att ta sig igenom. Frågan är hur mycket lättare det blir när man som bilist möts av en stor vägskylt med texten "Ingenting", som just nu är fallet vid en nybyggd rondell i Örebro.

"Har kollat upp Ingenting"

Peter Forsling, 32, var ute och promenerade i torsdags. Han drog snabbt av några bilder när han fick syn på Ingenting.

– Jag har inte sett några liknande skyltar tidigare, den här var skoj. Nu har jag kollat upp Ingenting och den leder till något torp eller gammal dansbana, säger Peter Forsling.

Ingenting viktigt då?

– Nej, inget direkt märkvärdigt.

Hela Sverige översvämmas av mer eller mindre märkliga vägskyltar. Aftonbladet har tidigare rapporterat om hur det såg ut i Östersund när Fyrvallarondellen öppnade i somras.

Felet var Tryckfelsnisses

Folk förvirrades när det på en stor skylt stod både "Sjukjus" och "Storsköbadet". Körde man rakt fram hamnade man på stadens "Sjukjus" medan en vänstersväng ledde till "Storsköbadet".

Anders Edholm, avdelningschef för gatukontoret på Östersunds kommun, skyllde på att den som textat skylten råkat komma åt fel tangenter.

– Jag tyckte det var roligt, jag. En rondell i Östersund som fick lite uppmärksamhet.

Ta en titt på bildspelet ovan med skyltar som: "Fara! Allt kan gå åt skogen!", varning för "begravningsfölje" och där man kan välja mellan "Brastad" och "Sämstad".