Kritik mot Facebook efter profilbilder med fransk flagga

Uppdaterad 2015-11-16 | Publicerad 2015-11-15

”Var fanns den libanesiska flaggan?”

Facebook har mottagit skarp kritik efter att ha infört en funktion där användare kan välja att ha en fransk flagga framför sin profilbild. Kritikerna tycker att Facebook gör fel som inte erbjöd samma funktion efter terrordådet i Libanon i torsdags.

”Var fanns den libanesiska flaggan efter terroristattacken i Beirut för bara några dagar sedan? Var har den syriska flaggan varit?”

Så inleds ett Facebookinlägg som riktar skarp kritik mot det sociala mediet efter terrordåden i Paris.

”Väldigt förolämpande”

Facebook införde då funktionen att varje användare kan välja att ha en fransk flagga framför sin profilbild för att visa sitt stöd för Frankrike. Men Facebook har inte tidigare haft den möjligheten vid andra terrordåd.

”Jag finner det faktiskt väldigt förolämpande att det inte finns något alternativ för mig”, skriver Hassan Jalloul i sitt inlägg som delats över 20 000 gånger och har över 25 000 ”gilla”-markeringar.

”Vi bryr oss om alla lika mycket”

Facebooks grundare Mark Zuckerberg har svarat på kritiken i en kommentar på sin egen profilbild där han valt att ha den franska flaggan framför sin vanliga profilbild.

”Vi bryr oss om alla människor lika mycket och vi kommer att jobba hårt för att hjälpa så många lidande vi kan i situationer som dessa.”

Läs hela Hassans inlägg nedan.

ANNONS