Tog med död pensionär till postkontoret

Förra veckan dök två män och en pensionär upp på ett postkontor på Irland.

De ska ha suttit på postkontoret för hämta den äldre mannens pension när personalen blev misstänksam.

Det visade sig att han var död.

En man i 30-årsåldern har i dag åtalats efter att han tillsammans med en jämngammal man tagit med en död man i 60-årsåldern in på ett postkontor på Irland, skriver Sky News.

De kom in dit för att hämta ut den äldre mannens pension, men personalen på postkontoret blev orolig och började misstänka att någonting inte stod rätt till.

När de yngre männen insåg att deras bluff inte fungerade lämnade de postkontoret och personalen larmade polisen.

Personalen på postkontoret i Carlow, Irland, blev misstänksamma efter att de försökt få kontakt med mannen.
Personalen på postkontoret i Carlow, Irland, blev misstänksamma efter att de försökt få kontakt med mannen.

Personal fattade misstanke

Den 66-årige pensionären lämnades kvar på postkontoret och när personalen försökte få kontakt med honom visade det sig att han var död. Han togs senare om hand av berörda myndigheter.

De misstänkta männen greps, varpå en av dem släpptes samma dag. I dag har den andra mannen som pekas ut som ansvarig åtalats misstänkt för flera brott.

Okänd dödsorsak

Irlands nationella polisstyrka, Garda Síochána, har försökt fastställa omständigheterna kring mannens död. Det är ännu oklart om de två männen var bekant med den döda mannen. Männen menar att de hade hjälpt den äldre mannen till postkontoret eftersom han var sjuk, rapporterar Irish Times. De insisterar senare på att han dött på postkontoret och varit vid liv när de kommit till platsen.

Tidigare samma dag ska en av de gripna männen ha kommit ensam till postkontoret. Där ska han då ha försökt hämta ut den äldre mannens pension på egen hand.

Men han fick nobben av personalen som berättade att det inte var enligt regelverket.

Mannen fick då veta att det är krav på att personen i fråga måste vara närvarande. Därefter ska han då ha tagit med sig den döda mannen och kumpanen till postkontoret.

Polisen ska nu utreda omständigheterna kring händelsen.

– Hela staden är i chock, säger lokalpolitikern Fergal Byrne, rapporterar The Guardian.

Publisert:

LÄS VIDARE