Ung man skjuten i Stockholm – flera anhållna

Uppdaterad 2021-12-22 | Publicerad 2021-12-19

En ung man sköts med flera skott på en idrottsplats i södra Stockholm strax efter midnatt.

Åtta personer har anhållits under söndagsmorgonen.

– Jakten fortsätter, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Under natten hördes skottlossning från Skarpnäcks sportfält. Strax efter ringer en ung man polisen och säger att han blivit skjuten.

Vid den stora idrottsplatsen hittade polisen honom skjuten med flera skott.

Han togs med helikopter till sjukhus där han vårdades för sina skador under natten.

– Skadorna bedöms inte som livshotande. Han kommunicerade med oss innan avfärd. Han har berättat om det han varit med om, säger Ola Österling

Polis undersöker platsen där en ung man sköts under natten

Åtta anhållna

Polisen har gripit totalt nio personer i samband med insatsen. Vid klockan 11 på söndagsförmiddagen bekräftade polisen att åtta av dem anhållits.

– De är samtliga unga män och har gripits på olika platser. Vi har gjort flera husrannsakningar och tagit flera föremål i beslag.

Inte alla av de som har gripits har varit på brottsplatsen uppger polisen.

– Samtliga är misstänkta för att vara inblandade i skjutningen, nu undersöker vi vem som har gjort vad, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning. Även en bil har tagits i beslag.

– En mängd utredningsåtgärder ska göras nu. Brottsplatsundersökning, vi ska hålla förhör. Den skjutna mannens relation till dem som gripits håller vi på att kartlägga, säger Ola Österling.