Över 90 döda när tankbil exploderade

TT

Publicerad 2021-11-06

På lördagen syns utbrunna bilvrak på olycksplatsen.

Minst 99 personer rapporteras ha omkommit i samband med en tankbilsexplosion i Sierra Leones huvudstad Freetown på fredagskvällen.

Enligt lokala medier började olyckan med att tankbilen krockade med ett annat fordon och började läcka. Människor strömmade till för att samla upp bränslet, som då fattade eld och orsakade en explosion.

Nyhetsbyrån Reuters uppger att stadens bårhus tagit emot 91 döda efter explosionen. Läget för flera skadade uppges vara kritiskt.

– Vad jag förstår är det många personer som har omkommit, och många är på sjukhus, säger Magdalene George, som arbetar på ett mindre sjukhus i Freetown, till TT.

Hon berättar att hon hörde om explosionen vid 21-tiden, lokal tid.

– Vi har bara haft två patienter. En man och en pojke. De hade båda brännskador, säger hon.

– Den vuxne var allvarligt skadad, säger hon. De patienterna skickades vidare till ett annat sjukhus.

Hennes arbetsplats ligger relativt långt bort från olycksplatsen och hon berättar att de flesta skadade förs till det större sjukhuset Connaught.

”Det finns rykten om att hundratals människor förlorat sina liv. Skadorna på egendom är okända”, skriver stadens borgmästare Yvonne Aki-Sawyerr på Facebook.

I sociala medier sprids videoklipp som påstås komma från olycksplatsen. De visar mörk rök som stiger mot Freetowns natthimmel och närliggande byggnader i brand.

”De filmer och bilder som cirkulerar på sociala medier är fruktansvärda”, skriver Aki-Sawyerr.

På Twitter skriver utlovar president Julius Maada Bio stöd till de drabbade.

”Mina djupaste sympatier till familjerna som har förlorat anhöriga och de som har skadats”, skriver presidenten.

Följ ämnen i artikeln