Brand på Max-restaurang: Byggnaden totalskadad

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Det har brunnit på Max i centrala Sundsvall.

Räddningstjänsten misstänker att branden startade i fritösen eller på stekbordet och spred sig i ventilationen.

– Det är totalskada i hela byggnaden, så restaurangen är ju obrukbar tills den är restaurerad, säger Lars Krantz, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

Branden på hamburgerrestaurangen Max på Landsvägsallén i Sundsvall startade i köket. Efter att larmet kom in klockan 16.11 på juldagen har brandstyrkor från både Sundsvall och Timrå skickats till platsen.

Branden startade i restaurangens kök.
Foto: Fotograf: Gobiten.se 
Branden startade i restaurangens kök.

– Förmodligen har branden startat i fritösen eller på stekbordet och gått upp i ventilationsanläggningen och spridit sig in i taket, säger Lars Krantz, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

Även polis och ambulans kallades till platsen. Ingen person ska dock ha skadats i samband med branden och det var de anställda som larmade.

–De gjorde försök med släckare själva först men rådde inte på det. Men de gjorde ett bra jobb, säger Lars Krantz.

Restaurangen obrukbar

Vid 18.15-tiden hade rökdykare tagit sig in i restaurangen.

– Vi har fått ut ritningar på lokalen, vilket gör det lättare att lokalisera var det kan brinna. Vi jobbar både invändigt och utvändigt nu. Målet med insatsen är att rädda byggnaden och begränsa branden invändigt, säger Lars Krantz.

Vid 20-tiden på tisdagskvällen var branden släckt och räddningstjänsten hade lämnat platsen. Restaurangen kommer att bevakas under natten.

– Det är totalskada i hela byggnaden, så restaurangen är ju obrukbar tills den är restaurerad. Rökskadorna gör ju att det blir totalskadat.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN