Här hotar rånaren personalen – mitt bland kunderna

Uppdaterad 2016-09-29 | Publicerad 2016-09-28

Polisen: Hoppas att någon ska känna igen honom

Mitt i rusningstid gick rånaren in på Ica Maxi i Nynäshamn och riktade en pistol mot personalen.

Mannen lämnade platsen utan pengar och inom en dryg vecka slog han till på ytterligare två butiker.

– Vi har bra bilder på honom och behöver tips på vem han är, säger polisen som släpper övervakningsfilmen till Brottscentralen.

Klockan nio på kvällen den 30 augusti tog sig en maskerad rånare in på OKQ8 i Nynäshamn. Han hotade kassapersonalen men eftersom pengarna är i ett låst kassasystem lämnade han bensinmacken tio minuter senare utan rånbyte.

En dryg vecka senare, den åttonde september, slog rånaren till igen. Den här gången gick han in till förbutiken på Ica Maxi. Klockan var strax innan sex och butiken var full av kunder som handlade mat, några tillsammans med sina barn.

– Han har varit beväpnad med kniv och pistol och hotat personalen, men det är ingen ur personalen som har skadats, säger Ann-Christin Beland, utredare polisen Nynäshamn.

Lyckades – till slut

Men inte heller från Ica Maxi fick den misstänkta gärningsmannen med sig några pengar ur kassan. Dagen efter rånas en mindre livsmedelsbutik i Nynäshamn. Från det tillfället finns ingen övervakningsfilm men polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsman, och att mannen haft hjälp av en person vid det fullbordade rånet. De fick med sig 12 000 kronor i kontanter och cigaretter efter att ha riktat vapen mot personalen som fanns i butiken.

– Han skrek att jag skulle ge honom cigaretter och pengarna. Vi var chockade, jag tänkte att mitt liv var över, säger Sami som jobbar i butiken.

Trots att mannen är maskerad i filmerna som visas i Brottscentralen tror polisen att hans kroppsspråk och klädsel kommer att avslöja honom.

– Jag tror att om man vet vem det här är så känner man igen honom på filmerna, säger Ann-Christin Beland.

Känner du igen mannen i klippet? Kontakta polisen på 114 14 eller mejla tips@brottscentralen.se

Brott |
Aftonbladet

Följ ämnen i artikeln