Kaj rånades på sin lyxbil: ”Fick en pistol mot huvudet”

Publicerad 2016-11-24

När Kaj, 52, och hans 13-åriga dotter svängde in på en bensinmack kom två maskerade män fram mot bilen.

Några minuter senare körde de i väg i hans Audi Q7.

– Jag fick en pistol mot huvudet, säger Kaj till Aftonbladet.

Kaj och hans dotter var på väg hem när de svängde in för att tanka på en OKQ8-mack i Odenslunda i Upplands Väsby på onsdagskvällen. Eftersom dottern hade fått en hjärnskakning när hon spelade hockey tidigare på kvällen kom de från Karolinska universitetsjukhuset där hon hade undersökts.

Efter att Kaj börjat tanka sin bil satte han sig i den igen för att se hur dottern mådde.

– Då såg jag i backspegeln att två personer kom fram mot bilen. En sprang mot pumphandtaget och den andra rörde sig mot förardörren. Han slet upp dörren, satte en pistol mot bröstet på mig och skrek ”ut ur bilen!” ett flertal gånger.

Kaj å sin sida skrek till sin dotter att hon skulle kasta sig ur bilen.

– Då rycktes hennes dörr upp och hon fick en pistol riktad mot sig från den andre gärningsmannen.

Tryckte på överfallslarm

Kajs mörkblåa Audi Q7 – vars registreringsnummer börjar på DZX – är utrustad med ett system som gör att man kan köra iväg utan att nyckeln sitter i.

– Jag hade hoppats att de skulle dra iväg, för då stannar bilen efter någon minut om man inte har nyckeln. Men de upptäckte att nyckeln var borta och då fick jag en pistol mot huvudet. Jag överlämnade nyckeln och sedan stack de därifrån, säger Kaj.

Kvar i bilen låg hans plånbok, nycklar och telefon.

– Precis när de drog iväg sprang jag in på macken och informerade personalen. De hade redan sett det och tryckt på ett överfallslarm.

Larmet kom in till Stockholmspolisens ledningscentral klockan 21.52. Under onsdagskvällen sökte polisen efter gärningsmännen och den stulna bilen.

Likadant klädda

Enligt Kaj var de två gärningsmännen mörkhyade och cirka 180–185 centimeter långa.

– Jag uppskattar att de var i 20–25-årsåldern. De var maskerade med huvor, men jag kunde ändå se mitten av ansiktet på dem.

Båda rånarna ska ha varit klädda i mörkblå jacka, svarta byxor och svarta gympadojor.

– Jag hoppas verkligen att polisen hittar dem, säger Kaj.

– Aggressionen växer i kroppen. Man är inte direkt van vid de här situationerna. Min dotter har det jobbigt, hon tycker att det är fruktansvärt.

Polisen har under natten sökt med ett flertal patruller utan resultat.

– Vi har larmat ut det under natten men inte hittat någon. Det är två gärningsmän som med pistol tilltvingat sig en Audi Q7, bekräftar Mats Brännlund, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Nu ska polisen undersöka om rånarna fastna på kameraövervakningen som finns på bensimacken.

Följ ämnen i artikeln