Rattfull hade exotiska djur – i bilen

Publicerad 2012-05-24

En man gick på krogen och lämnade zebran och papegojan i bilen.

Det låter som en rolig historia, men hände på riktigt - i USA.

Polisen i Des Moines i amerikanska delstaten Iowa var med om ett rattfylleri-gripande av det ovanliga slaget i söndags. När Jerald Reiters greps för rattfylla blev hans zebra och papegoja vittnen till händelsen.

Körde rattfull

Djuren fick följa med när husse skulle ut och äta middag i söndags. Men förbipasserande som såg djuren sitta ensamma i bilen utanför baren larmade polisen. Och de kom till platsen precis när Jerald Reiters avslutat sin krogkväll och satt sig i bilen på väg hem igen. Reiters stoppades och testades positivt för rattfylleri, rapporterar WTVR

"Älskar att åka bil"

Jerald Reiters har för den amerikanska lokaltidningen KCRG sagt att han inte hade tänkt låta djuren sitta kvar i bilen. Vid tidigare besök har djuren fått följa med in på krogen. Men eftersom det denna kväll skulle serveras mat portades zebran och papegojan, förklarade Reiters för KCRG. Att ta med djuren inomhus är inget konstigt för Jerald Reiters. Tillsammans med flickvännen Vickey Teters har han fler exotiska djur på sin gård och zebrafölet får vara inne hos dem i huset. Zebrafölet och papegojan behandlas som en del av familjen:

– De är som våra barn, de kommer in i huset och vi tar ut dem på promenader och bilfärder. De älskar att åka bil, säger Vickey Teters till KCRG.

Ville överlåta bilkörningen

Daily Mail rapporterar att Jerald Reiters nekar han till anklagelserna om rattfylla. Men medger att han insett att han var för berusad och tänkte överlåta bilkörningen till en mänsklig passagerare precis innan han greps.