Pizzerian som gör julbord på menyn

Uppdaterad 2020-01-09 | Publicerad 2011-11-25

Innovatör. Restaurangägaren Mario Ismail, 48, i Arvidsjaur testar en ny rätt på menyn – julpizzan.

Köttbullar, rödbetssallad och julskinka – på degbotten.

Nu finns pizzan som rymmer hela julbordet.

– Jag tänkte testa något annorlunda, säger upphovsmannen Mario Ismail.

Julbord. Prinskorv, skinka, och ansjovis, nästan alla obligatoriska ingredienser på ett julbord ryms på pizzan.

Julen närmar sig och för många vattnas munnen av själva tanken på julbord.

"Måste våga prova"

För den som inte kan vänta och dessutom vill testa något annorlunda finns julpizzan.

– Jag tänkte göra något nytt och kom på den. Man måste våga prova, säger Mario Ismail, 48, ägare av Marios pizzeria och restaurang i Arvidsjaur, som erbjuder sina kunder den något ovanliga pizzan.

En saffranssås ersätter osten i botten och pizzan toppas med prinskorv, ägg, majonnäs, potatismos, kalkon, kallrökt lax, köttbullar, julskinka, senap, ansjovis, räkor, äppelmos, brunsås, rödbetssallad och lingon.

– När man smakar på den börjar man känna saffranssåsen som går bra ihop med köttet. Det matchar jättebra, jag är jättenöjd, säger Mario Ismail.

Har sålt många

Även kunderna är positiva.

Från och med i går finns julpizzan på menyn och redan första dagen såldes 20-25 stycken.

– De som åt här sa att den var jättegod, säger upphovsmannen.

Pizzan kommer att finnas på restaurangen fram till jul, men ägaren tror inte att den kommer kunna tävla mot den traditionella julmaten på själva dopparedagen.

– Man kan inte konkurrera ut julbord med pizza, skrattar Mario Ismail.

Kan man ha vad som helst på pizza?

– Vad som helst och vad som helst. Man kan ju kanske inte ha glass eller julmust på den.

Följ ämnen i artikeln