Gäller att hinna om du vill vinna

Publicerad 2015-02-10

Hundratusentals kronor i glömda ­vinster som måste hämtas ut - nu

I butiken Direkten i Skultuna jobbar Andreas Carlsson där det ligger en jokervinst på 60 000 kronor och väntar på sin rätta ägare.

Sökes: Mängder av glömska spelare från Malmö till Haparanda.

Finnes: Hundratusentals kronor i outhämtade vinster.

- Snabba er, snart brinner vinsterna inne, säger ­Johan Söderkvist på Svenska Spel.

Johan Söderkvist, Svenska Spel.

Fotbollslegendaren Glenn Hysén var nära att sjabbla bort storvinsten på Triss. Och det kan vara vanligare än du tror.

På Direkten Skultuna ­ligger 60 000 kronor och väntar på sin ägare. Pengarna vanns på Joker den 26 mars förra året.

- Det låter ju mycket. 60 000 kronor hade inte ­varit helt fel. Jag hoppas verkligen att vi hittar vinnaren, säger Andreas Carlsson som äger butiken.

Ett år på sig

Vinnaren måste dock snabba sig - den 26 mars i år brinner pengarna inne.

- Vinnaren har ett år på sig att hämta ut vinsten, sen går pengarna tillbaka till ­övriga vinnare, säger Johan Söderkvist, pressinformatör, på Svenska Spel.

Förr i tiden var det vanligare att storvinster inte hämtades ut av vinnarna. Men sedan Svenska Spel införde obligatorisk registrering av spel förra sommaren kan de nu hitta alla vinnare. Trots det finns det fort­farande 522 outhämtade vinster i svenska spelbutiker från tiden innan obligatoriet.

Prissummorna varierar mellan 1 000 kronor och 74 654 kronor.

Det lilla extra

- Sista dagen för många av vinsterna är i morgon (läs i dag), det kan vara på håret. Sen ska man komma ihåg att Svenska Spel vill att alla vinster ska betalas ut, så diffar det på några dagar är vi flexibla, säger Johan Söderkvist.

Det spel som toppar listan över outhämtade vinster är Lången. I Kungsbutiken i Gävle väntar 20 stycken vinster à 1 900 kronor. Kanske inga drömsummor men i alla fall något som räcker till det där lilla extra på alla hjärtans dag.

Den obligatoriska registreringen gäller alla spel förutom skraplotter.

Det innebär att Svenska Spel inte kan söka upp dig om du vunnit på till exempel Triss. Alltså kan du, ­precis som Glenn Hysén, gå omkring med en vinstlott i fickan.

Följ ämnen i artikeln