Sofia gjorde kunglig debut – på kronprinsessans födelsedag

Publicerad 2014-07-15

BORGHOLM. Sofia Hellqvist gjorde debut med kungafamiljen.

Firandet blev minst sagt en blöt historia.

Kronprinsessan Victorias födelsedag fortsatte att gå i regnets tecken. Även på kvällen då firandet fortsatte vid Borgholms idrottsplats öste regnet ner – utan tecken på uppehåll.

Men trots regn och rusk strålade kronprinsessan då hon anlände till den nästan fullsatta idrottsplatsen tillsammans med resten av kungafamiljen: Kungen, drottningen, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill var alla på plats.

För prins Carl Philips fästmö Sofia Hellqvist blev kronprinsessans födelsedag hennes debut i offentligheten med kungafamiljen. Hon anlände till idrottsplatsen i häst och vagn till tonerna av pampig musik. Med i vagnen var hennes blivande man och svärföräldrar.

Det var i slutet av juni i år som paret tillkännagav sin förlovning och därmed får Sofia Hellqvist nu medverka i olika officiella sammanhang tillsammans med kungafamiljen.

Klappade händerna

Sofia Hellqvist log stort och vinkade glatt till både publiken och kamerorna när hon eskorterades av prinsen. Paret såg lyckliga och förälskade ut.

Under kvällen klappade kungafamiljen glatt händerna i takt till musiken som framfördes av artister som Måns Zelmerlöw, Sanna Nielsen och Lill Lindfors.

När Panetoz klev upp på scenen blev det ett ordentligt röj – även på den kungliga raden längst fram i publiken. Hela kungafamiljen ställde sig upp och gungade med till musiken, och kungen skakade loss ordentligt i regnet.

Dropparna fortsatte falla under hela kvällen och en efter en började kungligheterna att ta fram regncaper som skydd. Prins Daniel fick dessutom kämpa mot imman som envisades med att täcka hans glasögon.

Årets stipendiater, Sveriges skidstafettlag för både damer och herrar, fick komma upp på scenen och ta emot sina utmärkelser. När de skulle kliva av scenen fick även de ta på sig regncaper för att skydda sig från regnet. Med ett skratt gav Charlotte Kalla och kronprinsessan Victoria varandra tummen upp i regnet.