”Jag ville bara skrämma henne”

Publicerad 2014-12-03

ÖREBRO. Veckan före mordet googlade ryttarinnan på ”mord”, ”gift” och ”hammare”.

Trots det fortsätter hon hävda att styckmordet på kärleksrivalen inte var planerat.

– Jag ville bara skrämma henne, sa hon till Örebro tingsrätt.

Beväpnad med en kökskniv, en hammare och två sprutor preparerade med sömnmedel och vodka, anlände den 25-åriga kvinnan till lägenheten i Askersund där hennes kärleksrival hade sovit under natten till den 18 juni.

Fylld av svartsjuka anföll hon henne i fullt raseri i trapphuset. Efter att ha slagit henne flera gånger i huvudet med hammaren puttade hon in sitt offer i lägenheten och gick lös på henne med två knivar.

”Fattade inte att hon skulle dö”

När 22-åringen dött hämtade hon sedan Ikeapåsar och styckade sitt offer i fyra bitar med en fogsvans. Påsarna gömde hon sedan i ett skogsparti.

Men inget var planerat, enligt henne själv.

Under rättegångens andra dag i Örebro tingsrätt i dag berättade hon hela historien från början till slut.

– Jag ville bara skrämma henne. Jag tänkte slå henne en gång i huvudet med hammaren eller spruta in sömnmedel när hon satt i sin bil.

Men våldet blev okontrollerat och den 25-åriga kvinnan berättade för en häpen tingsrätt hur hon, när kniven hon hade med sig inte fungerade, tog en vassare kniv:

– Mitt minne är att jag bara högg med den en gång. Den var skarpare.

– När jag högg henne i halsen fattade jag inte att hon skulle dö. Jag ville bara att det skulle bli tyst. Det var kaos.

Svimmade i rätten

Kvinnan försökte berätta för tingsrätten hur hon styckade 22-åringens kropp men säger att hon inte har några konkreta minnen av det.

– Jag vet att jag har sågat i henne men jag ser inte det framför mig. Jag ser mig själv stå på huk i badrummet. Jag ser min rygg bakifrån. Jag ser inget av själva sågandet.

Åklagare Lars Duberg pressade under gårdagen kvinnan på hur hon kan säga att hon inte planerat sina handlingar när hon sökt så mycket på internet och bevisligen kartlagt sitt offer.

– Det var inte meningen att det skulle bli så. Det var kaos och panik inom mig, sa kvinnan.

Under ryttarinnans berättelse svimmade tingsrättens protokollförare och fick tas om hand av ordningsvakter och rättens ordförande.

Rättegången i Örebro tingsrätt fortsätter i morgon med fortsatta förhör med den 25-åriga kvinnan.

Då ska också mannen i triangeldramat höras.

Följ ämnen i artikeln