Nordkorea hotar USA – på grund av ”The Interview”

Publicerad 2014-12-21

Nordkorea säger sig ha ”klara bevis” för att den amerikanska regeringen ligger bakom den kontroversiella filmen ”The Interview”.

Nu hotar man att attackera flera viktiga byggnader i USA – bland annat Vita huset och Pentagon, skriver Daily Mail.

I kölvattnet av den stora hackerattacken mot filmbolaget Sony så fortsätter satirfilmen ”The Interview” att skapa motsättningar mellan Nordkorea och USA. Filmen, som handlar om ett mordförsök på Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, stoppades efter hot om attentat i samband med premiären.

Attack mot amerikanska regeringen

Enligt FBI kom både hoten och cyberattacken mot Sony från hackergruppen ”Guardians of peace”, som tros komma från Nordkorea.

I ett officiellt uttalande går Nordkorea nu till skarp motattack mot USA. Bland annat hävdar man att den amerikanska regeringen låg bakom ”The Interview” och kallar produktionen av filmen för ”en krigshandling”,

Och attacken slutar inte där.

”Inget är en mer allvarlig missräkning än att tro att bara ett enda filmbolag är måltavlan i denna motattack. Vårt mål är alla citadeller som tillhör de amerikanska imperialisterna ”, förklarar man i ett utlåtande genom den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Redo för ”cyberkrig”

Vidare skriver den nordkoreanska staten att man är redo att "spränga" Vita huset och att det nordkoreanska folket är redo för en konfrontation med USA. Detta i form av ett ”cyberkrig som ska spränga dessa  citadeller”.

Samtidigt fortsätter Nordkorea att förneka att de ska ha legat bakom attacken mot Sony.

Nordkoreanska myndigheter menar att allt rör sig om en "fabricering" av FBI.