Pojke kämpar för sitt liv efter strypningstillbud i lekställning

Uppdaterad 2015-06-02 | Publicerad 2015-06-01

En tolvårig pojke fastnade i lördags med sin cykelhjälm och blev hängande i en lekställning i Njurunda.

Två dagar senare kämpar han fortfarande för sitt liv.

– Han hålls nedkyld till 36 grader eftersom man vill ge hjärnan bättre förutsättningar för att återhämta sig, berättar pojkens pappa för Sundsvalls Tidning.

Pappan hittade sin son till synes livlös i en lekställning i Njurunda i Sundsvalls kommun, skriver Sundsvalls Tidning. Pojkens cykelhjälm ska ha fastnat i ett hål på lekställningen.

Pappan påbörjade sedan hjärt-lungräddning och ambulans och räddningstjänst tillkallades.

När pojken fördes iväg i ambulans hade han svag puls och andades själv.

Förd till Karolinska

Tolvåringen befinner sig nu på Karolinska sjukhuset. Hans tillstånd uppges fortfarande vara livshotande.

– Han hålls nedkyld till 36 grader eftersom man vill ge hjärnan bättre förutsättningar för att återhämta sig, berättar pojkens pappa för Sundsvalls Tidning.

Lekplatsen har funnits i omkring ett år. På skolan där den ligger kände man under måndagen inte till händelsen.

– Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med någon som vet mer om det här. Jag är ju intresserad av att få veta vilken ställning det här handlar om, så att vi kan titta på den så fort som möjligt, säger rektorn till Aftonbladet.

”Ren olyckshändelse”

Händelsen har inte resulterat i någon polisanmälan, säger Lars-Åke Lemon, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland.

– Den hanteras som en ren och skär olyckshändelse. Hade det varit under skoltid hade man kunnat tänka sig att det skulle ha hanterats som en arbetsplatsolycka. Men nu var det under fritid och lek, så från vår sida blir det inget mer av det här.

Följ ämnen i artikeln