Skit i bloggtjejerna, Clara

Publicerad 2015-06-30

Clara Henry är tjejen som bodde i ett stort gult hus i idyllen, som hade de bästa betygen och de luddiga drömmarna om berömmelse. Kanske känd från höjdhopp, kanske från sång, bara något.

Sedan drack hon en must, postade en video och blev mellanakt i melodifestivalen.

Och på tal om mellan. Stora delar av Claras inledning handlar om att hon är mellan. Det tycker hon, så känner hon. Vi andra ser en otroligt framgångsrik tjej som är rik och berömd och vacker.

Kan bättre än så

Det är inte mycket svärta och sorg i Claras sommar, men måste det vara det?

Det räcker gott med en inblick i livet bland de unga coola (även de som koketterar med att de inte är coola). Dock vacklar trovärdigheten betänkligt när en ung otroligt söt, smal tjej med vackert hår ska berätta om att de andra bloggerskorna ”är så fräscha”. Känslan av otillräcklighet har Clara givetvis rätt till och kände hon sig som en ut- och invänd padda intill de perfekta bloggtjejerna med sponsrade klänningar var det säkert så, men kom igen Clara, du kan bättre än så här! De där bloggtjejerna kanske har problem med rikliga flytningar, det är värre än svett. 

Menskött och spökmens

Vi får också en glimt av att vara väldigt ung och flytta till Stockholms ensamhet med städning tills allt är rent och man inte vet vad man ska fylla tystnaden med.

Men jag vill ha mer. Mer kött, mer känslor och sådant som man inte talar om. Och på slutet kommer det. Mensköttet.

Bajs och mens. Spökmens. ”Meningen med livet är meningslösheten” Detta har PMS:en lärt Clara.

Då blir det bra

Det är här det blir bra, det är här det känns. Nu är Clara arg och engagerad. Jag vill spola tillbaka och ta det från början. Politik Clara! Det är det du sysslar om. Skit i de andra bloggtjejerna och deras torra armhålorna, ingen bryr sig. Fortsätt med ditt menståg mot medvetenhet och transparens.

I höst släpper Clara en bok som heter ”Ja jag har mens, hurså?” Den ska jag köpa till någon jag tycker om.

Följ ämnen i artikeln