Flera sjuka efter McDonaldsbesök

Publicerad 2015-08-14

Det dröjde ett dygn innan någon upptäckte den döda kvinnan vid bordet på McDonalds.

Ett trettiotal personer har anmält att de blivit sjuka efter att ha besökt McDonalds i Nödinge, rapporterar GT.

Efter kommunens kritik har restaurangen nu stängt.

– Många har fått ganska häftiga kräkningar och diaréer, säger Carita Sandros på Ale kommun.

Beslutet att stänga restaurangen togs av McDonalds själva efter att ett trettiotal personer anmält att de drabbats av kräkningar, diarré, yrsel och feber efter att ha ätit på restaurangen i Nödinge i Ale kommun.

– Vi tog emot ett antal anmälningar i onsdags och kunde snabbt göra kopplingen till McDonalds, säger Carita Sandros, sektorschef på samhällsbyggnad på Ale kommun, till Aftonbladet.

Hur allvarligt sjuka var de?

– Det var lite olika, men många har haft ganska häftiga kräkningar och diaréer.

Enligt Carita Sandros har man inte kunnat hitta orsaken till sjukdomsutbrottet.

– Det var ingen särskild meny, för de som blivit sjuka har ätit olika typer av rätter. Så det är inte kopplat till en specifik ingrediens, säger hon.

Personal kan ha haft vinterkräksjukan

Den aktuella McDonalds-restaurangen fick anmälningar mot sig tidigare under sommaren. Då rörde det sig om ett mer begränsat sjukdomsutbrott som kunde kopplas till en specifik meny.

Enligt GT, som var de som först rapporterade om händelsen, misstänker restaurangägaren att en i personalen har fått vinterkräksjukan.

– Det finns en misstanke från Miljö och hälsa att någon eller några i vår personal som jobbade på måndagskvällen kan vara smittbärare av vinterkräksjukan. I går morse togs prover på alla i vår personal. Svaren kommer tidigast på måndag, säger ägaren Jörgen Hansson till tidningen.

Det är ännu oklart när restaurangen kan öppna igen.

Följ ämnen i artikeln