IS-terrorister hotar New York i ny video

Publicerad 2015-11-19

I en ny propagandavideo pekar terrorsekten IS ut nya mål, bland andra Times Square i New York.

Stadens polis och borgmästare säger dock att det inte finns något specifikt hot.

– Det är viktigt att vara medveten om att det inte finns något trovärdigt hot mot New York, säger borgmästaren Bill De Blasio.

Terroristerna i IS släppte på onsdagen en ny video där de säger att fler attacker kommer att utföras den närmaste tiden. Ett mål är populära och folktäta Times Square i New York.

I videon blandas gamla bilder från New York med nya från Paris. Bland annat visas Francois Hollandes tal efter attackerna i Paris i fredags. Därefter kan man se en IS-terrorist som säger att attackerna i Paris bara var början, rapporterar bland andra Fox News.

Videon avslutas med ett meddelande på skärmen: ”Det som kommer hända härnäst är mycket värre”.

Terrorattackerna i Paris är de värsta som drabbat Frankrike sedan andra världskriget. 129 människor dödades när IS-anknytna terrorister attackerade på barer, en konserthall och en arena.

NYPD: Inget nytt hot

I ett uttalande säger New York-polisen att de känner till videon. De skriver i uttalandet att videon återigen visar att New York fortfarande är ett av terroristernas huvudmål.

Vidare skriver de att även om det inte finns något aktuellt eller konkret hot mot staden just nu så är New Yorks polisstyrka fortsatt i förhöjd beredskap. De skriver också att polisen kommer att arbeta tätt med FBI och antiterrorist-enheter för att hålla New York säkert.

Även New Yorks borgmästare, Bill De Blasio har uttalat sig om videon.

– Det är viktigt att vara medveten om att det inte finns något specifikt och trovärdigt hot mot New York City, säger han enligt Fox News.