Ung man mördad i södra Stockholm

Publicerad 2023-04-14

En 21-årig man sköts ihjäl i Rågsved i södra Stockholm under natten mot fredagen.

Ett stort antal polispatruller deltar i jakten efter gärningsmän.

– Poliserna hittade något i en soptunna, säger en kvinna i området.

Polisen larmades om höga smällar klockan 00.08.

– Det var flera personer som ringde in, sa Carina Skagerlind vid polisens regionledningscentral.

Den skjutne mannen dog på plats. Hans anhöriga är underrättade.

21-åringen hittades vid en gångtunnel i området. Där jobbade kriminaltekniker i vita dräkter bakom avspärrningarna under natten. Polisen kommer att befinna sig på plats för trygghetsskapande insatser på fredagen.

– Vi letar efter fortfarande efter gärningsmän. Jag har inte hört att det ska ha en tydlig koppling till gängkriminalitet, men vi ska undersöka det, säger Mats Eriksson vid polisens regionledningscentral, på fredagsmorgonen.

Polis spärrade av brottsplatsen i Rågsved.

Helikopter och hundpatruller deltog i jakten. Polisen har inlett en förundersökning om mord. Ingen har hittills gripits, men polisen har kontrollerat flera personer och undersökt material från övervakningskameror.

En kvinna som bor i ett flerfamiljshus några hundra meter från tunneln såg vid 02.30-tiden hur polisen arbetade på hennes innergård.

– Jag satt och jobbade och skulle kolla på film när jag hörde en bil som rullade upp på innergården. Det var en polisbil, säger hon.

En av de två poliserna lyste med en ficklampa på marken. Sedan öppnade de en av soptunnorna på gården.

– De plockade upp något ur soptunnan och la det i en beige papperspåse som de stoppade i bakluckan.

Caroline Högdahl Cole, boende i Rågsved, är på väg för att lämna sitt barn på förskolan när hon möter Aftonbladet på fredagsmorgonen.

– Det är fruktansvärt, samtidigt som jag inte är förvånad. Det händer saken nästan hela tiden. Man har nästan blivit lite van vid det och det är hemskt att man inte reagerar kraftigare. Jag har aldrig känt mig otrygg i området vi bor i men däremot i centrum. Dit skulle jag inte gå ensam efter klockan 21 på kvällen, säger hon.

FOTNOT: Polisen är intresserad av iakttagelser före och efter skottlossningen i Rågsved. Ring 11414 och säg ”tips” för att bli kopplad.

Följ ämnen i artikeln