Brand i radhus i södra Stockholm

Av: Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

Det brann i ett radhus i Sköndal, Stockholm. Ambulans och räddningstjänst åkte till platsen och det fanns misstankar om att människor fanns i bostaden.

– Vi har påbörjat rökdykning för att se om vi hittar någon, säger Tommy Wållberg ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral.

Omkring en timme senare var branden släckt.

Larmet om en brand i en bostad i Sköndal, Stockholm inkom till räddningstjänsten klockan 15.28 på torsdagen. Räddningstjänsten påbörjade rökdykning och släckningsarbete.

Räddningstjänsten arbetar i Sköndal.
Foto: Läsarbild
Räddningstjänsten arbetar i Sköndal.

– Vårt fokus ligger på att släcka branden så att det inte sprider sig och rädda liv om det finns någon kvar där inne, säger Tommy Wållberg ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral.

Omkring en timme senare var branden släckt och ingen uppges vara skadad. Ärendet tas nu över av polisen som ska utreda om ett brott begåtts.

– Branden började på ett staket intill bostaden och spred sig sen, men vi hann släcka branden innan elden spred sig vidare till andra bostäder, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN