Man döms till livstids fängelse efter skjutningen i Rågsved

Publicerad 2024-03-01

Polisinsatsen i Rågsved efter att en man blev mördad.

I maj förra året sköts en man i 20-årsåldern till döds och två personer skadades på en grill i Rågsved.

Nu döms Adnan Jama, 20, till livstids fängelse för mord och mordförsök.

Det meddelade Södertörns tingsrätt i dag.

Det var strax innan midnatt den 17 maj som flera höga smällar hördes vid Rågsved i södra Stockholm.

20-åriga Adnan Jama hade då skjutit mot en grupp personer nära en förskola. Flera av dem jagades in på en grillkiosk i området.

Där hittades tre personer i 20-årsåldern skadade och en av dem dog senare på sjukhus. En annan träffades så allvarligt att han blev förlamad från midjan och nedåt.

Fler riskerades att träffas

Ytterligare sju personer riskerade att träffas av skotten.

”Det är självklart att han förstått att det fanns risk för att samtliga personer som befann sig i lokalen kunde dödas av skotten”, skriver tingsrätten i domen.

Nu döms Adnan Jama till livstids fängelse i Södertörns tingsrätt för bland annat mord och nio fall av mordförsök.

– Vi är nöjda. De har bedömt gärningarna som vi gjorde. Det är mycket som talar för att det är han och att han varit likgiltig inför brottet, säger åklagare Marika Hoppe.

Jamas försvarare, Denis Celo, har under dagen pratat med sin klient och planerar att överklaga domen inom de närmaste dagarna.

”Jag och tingsrätten är överens om att det enda som direkt binder min klient till skjutningen är en målsägandens utpekande. Frågan blir därför hur man ska se på det utpekandet, och där går min och tingsrättens åsikter isär”, skriver Celo i ett uttalande till Aftonbladet och fortsätter:

”Jag tycker inte utpekandet är tillräckligt bra. Jag har pratat med min klient och han vill att hovrätten tittar närmare på utpekandet.”

Adnan Jama, 20, döms till livstids fängelse för mord och mordförsök.

Tidigare vänner

Brottet bedöms också ha kopplingar till den kriminella miljön.

Jama och offren ska tidigare ha varit vänner, enligt polisförhör som hållits under förundersökningen. Men det ska ha uppstått en konflikt där de ställts på olika sidor.

Skotthål i grillkioskens fönster.

Följ ämnen i artikeln