Betalade 730 miljoner för att spela badminton i rymden

Publicerad 2021-12-19

Några japaner, ryssar och amerikaner spelade badminton i rymden i fredags.

Priset per betalande deltagare var 365 miljoner kronor.

Vem som vann förtäljer inte historien, bara att det var en ”symbolisk match”.

I måndags intervjuade nyhetsbyrån AP den japanska modemiljardären och rymdturisten Yusaku Maezawa, 46, som för närvarande befinner sig på ISS, Internationella rymdstationen.

Maezawa bekräftade då att han betalat omkring 80 miljoner dollar (730 miljoner kronor) för tolv dagar i rymden tillsammans med sin assistent och producent Yozo Hirano, 36.

Aleksandr Misurkin och Yozo Hirano spelar badminton i rymden.

De båda japanerna är de första betalande turisterna på ISS sedan 2009.

– När du väl är i rymden förstår du hur mycket det är värt genom att du får denna fantastiska upplevelse, sade Maezawa till AP.

Den ryske kosmonauten Aleksandr Misurkin – som ansvarade för turisternas sex timmar långa färd till ISS – deltog i badmintonmatchen, liksom den amerikanska astronauten Kayla Barron.

Syftet med den symboliska matchen var att uppmärksamma hur viktigt det är att leva ett aktivt liv, meddelade ryska rymdstyrelsen Roskosmos, som arrangerar resan tillsammans med den amerikanska samarbetspartnern Space Adventures.

Modemiljardären Yusaku Maezawa har betalat omkring 730 miljoner kronor för att spela badminton och tillbringa tolv dagar i rymden med sin assistent Yozo Hirano.

Följ ämnen i artikeln