”Jag levde med en sexmissbrukare”

Publicerad 2013-08-15

Sanna Ehdin Anadala berättar om sitt destruktiva förhållande

Med ett leende på läpparna turnerade hälsoprofeten Sanna Ehdin Anadala Sverige runt och föreläste om att bli "den självläkande människan".

Men i hemlighet levde hon i ett destruktivt förhållande med en sexmissbrukare.

– Sexberoende är som en drog och det är mycket vanligare än vad folk tror, säger hon till Veckans Affärer.

Sanna Ehdin Anadala blev känd som hela Sveriges hälsoguru. Med sina succéböcker guidade hon människor till självhjälp och boken "Den självläkande människan" blev flaggskeppet. Hennes böcker har sålts i över en miljon exemplar.

Men bakom kulisserna slocknade leendet. Hon levde med en sexberoende man och valde att acceptera missbruket in i det sista för att få förhållandet att fungera.

Var medberoende

– Jag var ju kär i honom, säger hon och beskriver sig själv som "medberoende".

Samtidigt reste hon runt i Sverige och utomlands och höll hyllade föreläsningar om självläkning och en hälsosam livsstil.

Nu byter hennes författarskap riktning och hon släpper den delvis självupplevda romanen "Guldburen", om en kvinna som faller för en sexberoende man och kommer allt närmare avgrunden.

Sanna Ehdin Anadala försäkrar att sexmissbrukande män finns överallt – och de är ständigt på jakt.

"Sex, makt och pengar hänger ihop"

– Sexberoende är som en drog, precis som alkoholism eller kokain. Och det är mycket vanligare än folk tror. Särskilt vanligt är det i finanskrestar, för sex, makt och pengar hänger ihop, säger hon till Veckans Affärer.

Hon säger att även kvinnor kan vara sexberoende, men det är vanligare att de är kärleksberoende eller medberoende och i stället går in för att vara till lags och känna andras känslor än sina egna.

I dag säger hon sig kunna genomskåda och hålla sig borta från sexmissbrukande män.

– Jag avslöjar dem på ögonen, den stirrande blicken, säger hon.