Konkurs – men kör runt i lyxbil

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-24

Magnus Hedman: Jag är trött på att granskas, jag talar sanning

Förre fotbollsproffset Magnus Hedman kör omkring i en lyxbil samtidigt som hans företag är i konkurs och han har en ekonomisk konflikt med exfrun Magdalena Graaf.

Enligt Magnus Hedman är pengarna från proffslivet slut.

Men här kör han runt i en lyxbil värd närmare en halv miljon kronor.

– Bilen är på avbetalning. Den läggs ut för försäljning i nästa vecka, säger han.

Magnus Hedman tjänade uppskattningsvis 100 miljoner kronor som professionell fotbollsspelare. Men nu är pengarna slut, enligt honom själv. Ändå syns han köra runt i en lyxbil värd cirka en halv miljon kronor.

– Bilen är på avbetalning och var tidigare leasad av mitt företag. Det har inte gått in några pengar utan det var en ren överlåtelse på mig, säger den före detta landslagsmålvakten.

Ska sälja bilen

Hedmans företag, MHM Hedman management AB, försattes i konkurs för cirka två veckor sedan. Fjolårets årsredovisning visade negativa siffror. Så även året före.

– Jag ville göra rätt för mig gentemot kreditbolagen, därför gjorde jag en överlåtelse på mig privat. Bilen läggs ut för försäljning i nästa vecka, säger han.

Magdalena Graafs advokat, Per E Samuelsson, är fortsatt kritisk till Magnus Hedmans påstående om att pengarna från proffslivet i Storbritannien skulle vara slut.

”Var är miljonerna”

– Jag vill ha svar på de frågor jag har ställt i två år: om de 100 miljoner kronor du tjänade som proffs finns kvar, berätta i så fall vart de finns. Om inte, berätta då vart de har tagit vägen, säger han.

Enligt Hedman är han inte ensam om att ha satt sprätt på familjens förmögenhet.

– Jag är trött på att bara jag granskas i det här. Någonstans har väl hon levt upp de här pengarna lika mycket som jag.

– Jag talar sanning, säger han.