Var är Carl Philip och Sofia?

Uppdaterad 2015-06-15 | Publicerad 2015-06-14

Tidigt på morgonen skålade de vid ett fönster på slottet.

Men det nygifta prinsparet har inte synts till sedan klockan fem på morgonen.

Nu tackar de för stödet.

LÄS MER: Experterna: Dit åker de på bröllopsresan
Senast brudparet prins Carl Philip och prinsessan Sofia visade sig skålade de tillsammans. Då var klockan strax före fem på söndagsmorgonen.

Sedan dess har de inte synts till. Förmodligen har de sovit på Stockholms slott, eller möjligtvis på Grand Hôtel.

– Det kommer och åker crêmefärgade bilar till och från inre borggården, men ingen har sett ut som brudparet, säger Aftonbladets fotograf Stefan Jerrevång.

Det finns förstås en möjlighet att prinsparet redan rest iväg. Bröllopet har varit ovanligt mystiskt, även för deras närmaste vänner. Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson säger att Carl Philip och Sofia önskat hålla det mest privata just privat.

– Det har varit extra mycket överraskningar, både kvällen innan och under festen har det hänt saker som gästerna varit helt ovetande om. Hemlighetsmakeriet har varit en röd tråd genom hela bröllopet, säger hon.

Privatflyg lyfte

I dag förväntas många bröllopsgäster resa från Stockholm. Prinsparets smekmånad hägrar också. Men på Arlanda var morgonen lugn.

– Det är några få gäster som avslutat bröllopshelgen, men det har inte lyft så många privatplan. Största delen av de kungliga gästerna är fortfarande kvar men kommer nog lämna under dagen, säger Aftonbladets reporter på plats.

En bilkaravan med tre Volvo XC90, en säpobil, motorcykelburna poliser och vanliga polisbilar rullade in genom Arlandas VIP-grind tidigt på morgonen.

De körde direkt ut på bana 3, där det stod ett privatplan som några personer gick rätt på. Sedan lyfte det.

Reste direkt efter bröllopet

När det begav sig tillbringade kronprinsessan Victoria och prins Daniel sin bröllopsnatt i luften på affärsmannen och miljardären Bertil Hults privata jet, med destination Bora Bora i Franska Polynesien. De lämnade sin fest vid tre-tiden på natten och åkte direkt till flygplatsen.

Då prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gifte sig väntade de till efter frukosten innan de åkte till Bromma flygplats. Därifrån tog de ett privatplan till London, bytte plan och reste vidare till ögruppen Seychellerna i Indiska oceanen.

"Vi är djupt rörda"

Strax innan klockan 19.30 tackade prinsparet för folkets stöd på kungahusets Instagramkonto.

"Vi är djupt rörda över alla hyllningar och den kärlek som vi upplevde under vår bröllopsdag. Den glädje som ni visade betyder mycket för oss. Ett vackert minne vi alltid kommer bära med oss.
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia"

Så har de kämpat för sin stora dag

Följ ämnen i artikeln