Kungen ger Sofia stor roll – före bröllopet

Publicerad 2015-05-26

Hon blir inte prinsessa förrän den 13 juni.

Men Sofia Hellqvist har redan blivit en nyckelperson inom kungafamiljen.

Den 31 maj tar hon emot Indiens president i samband med ett statsbesök, enligt hovets hemsida.

Prinsbröllopet närmar sig med stormsteg.

Den 13 juni gifter sig Sofia Hellqvist med prins Carl Philip i Slottskyrkan i Stockholm.

Genom vigseln blir Sofia prinsessa och hertiginna av Värmland. Den kungliga titeln innebär att hennes framtida uppdrag till stor del handlar om att representera Sverige i olika officiella sammanhang.
Men redan två veckor före bröllopet blir det skarpt läge när den blivande prinsessan kastas in i sin kommande roll.

Tar emot Indiens president

Enligt hovets kalender på den officiella hemsidan är det klart att hon och Carl Philip närvarar under statsbesöket från Indien då president Shri Pranab Mukherjee besöker Sverige.

Presidentens besök sträcker sig mellan den 31 maj och 2 juni och det blivande brudparet ska vara med under de två första dagarna. Förutom Carl Philip och Sofia medverkar även kungaparet och kronprinsessparet.

Sofia Hellqvists officiella roll vid statsbesöket tyder på att kungaparet har ett stort förtroende för henne. Så sent som förra veckan hyllades hon av drottning Silvia för sitt arbete med hjälporganisationen Project playground.

– Där har hon gjort ett väldigt fint arbete så vi är väldigt glada över att hon är med oss nu, sa drottningen då.

Värvat världsstjärnor

Som Aftonbladet tidigare avslöjat har Carl Philip och Sofia valt att vara väldigt involverade i planeringen. Prinsen har fått housestjärnan Tim ”Avicii” Bergling att spela på bröllopsfesten efter vigseln och hans blivande hustru har lockat till sig duon Icona Pop att spela samma kväll. Carl Philip har även personligen valt ut de kockar som står bakom menyn.