Man skjuten i magen med hagelgevär

Publicerad 2014-11-09

En man har skjutits med ett hagelgevär i magen i Kvänum, utanför Vara.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Gärningsmannen, en man i 50-årsåldern, anhölls på eftermiddagen.

Händelsen inträffade strax innan klockan sex på söndagsmorgonen. Polisen är mycket förtegen om uppgifter i ärendet, men uppger att det rör sig om en skjutning.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska en man ha skjutits i magen med ett hagelgevär. Händelsen inträffade i mannens bostad i Kvänum.

Gärningsman anhållen

– De inledande uppgifterna tyder på att det rör sig om ett hagelgevär, säger Tomas Vänerfors, inre befäl vid Lidköpingspolisen.

Gärningsmannen kunde gripas utanför sin bostad klockan 08.54 på söndagsmorgonen. Gripandet gick lugnt till, enligt polisen. Vid 14.30-tiden anhölls mannen, misstänkt för mordförsök, grovt hemfridsbrott och grovt olaga hot.

Enligt polisen kände gärningsmannen och målsägande varandra. De bor båda på landet och inte särskilt långt från varandra.

Både målsägande och gärningsman är i medelåldern.

Har en klar bild av motivet

Den skadade mannen har förts till sjukhus med oklara skador. Enligt polisen ska han opereras under dagen.

– Det rör sig inte om några livshotande skador, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Den misstänkte har hörts under dagen. Polisen säger att man har en ganska klar bild av motivet men vill inte avslöja vad som kan ligga bakom mordförsöket.

– Länskriminalen har tagit över detta nu och vill inte gå ut med det. De kommer att höra fler av de inblandade under dagen, säger Peter Adlersson.