Väskan hittades i en buske – efter nio år

Publicerad 2016-09-09

När Malin Albinssons skolväska försvann kunde hon aldrig drömma om att hon skulle få se den igen. Därför blev hon förvånad när hon nu efter nio år fick ett samtal om att någon hittat den.

– Helt otroligt att att den kom tillbaka efter nio år.

År 2007 gick idag 25-åriga Malin Albinsson andra året i gymnasiet i Lidköping. Under en gymnastiklektion försvann hennes skolväska när den låg inlåst i gymnastiklärarnas rum. Hon har ingen aning om varför eller vem som tog den och hennes polisanmälan lades ned lika snabbt som den togs upp.

– Jag var mest ledsen för att mina grejer i väskan var borta, det var ju en mobiltelefon, nycklar och sådant. Det som gjorde mest ont var att en nyckelring som min syster gett mig försvann.

”Hur kunde den klarat sig?”

Med tiden glömde Malin bort väskans försvinnande, även om hon tänkt på den lite då och då och undrat var den egentligen tog vägen. Därför blev hon förvånad när en kollega hörde av sig i tisdags. Kollegan berättade för Malin att hon hittat en väska som hon misstänkte tillhörde henne. Något som Malin påpekade var rätt omöjligt då hon bara tappat bort en väska och att det var för nio år sedan. Kollegan tog ändå med sig väskan till jobbet så att Malin kunde få titta på den. Och mycket riktigt, det var den försvunna skolväskan.

– Hon hade ställt den i en svart sopsäck utanför bilen, det luktade väldigt mycket om den, den var ju förmultnad.

Trots väskans dåliga skick var innehållet riktigt välbevarat, bland annat låg Malins pennfodral med pennor och nyckelknippan kvar i den – samt hennes busskort, plånbok och patientbricka.

– Det blev en total nostalgitripp att se vad som låg inuti. Helt otroligt att den kom tillbaka efter nio år. Hur kunde den klarat sig? Jag kunde inte greppa det.

Privat

Vill veta hur den hamnat där

Kollegan, som jobbar med att sköta parker och gator, hade hittat den i ett buskage bakom en butik någon kilometer från skolan där Malin gick, en butik som Malin har handlat i flera gånger. Troligen har den legat nedgrävd då det var jord och sniglar i den.

Nu när väskan är tillbaka har Malin frågetecken som hon skulle vilja räta ut.

– Jag bryr mig inte om vem som tog den. Men jag undrar vad som hände egentligen, om den legat på samma ställe hela tiden?

Väskan kommer hon inte spara men sakerna behåller hon, som ett minne.

– Det var ju helt otroligt ofattbart att den kom tillbaka. Nu kan jag använda min nyckelring igen i alla fall.