Aftonbladet värvar politikreporter från Dagens industri

Publicerad 2023-04-06

Fredrik Björkman är ny reporter på Aftonbladet

Aftonbladet stärker politik- och samhällsbevakningen och värvar Fredrik Björkman från Dagens industri.

”Aftonbladet har oerhört skickliga medarbetare som levererar ledande nyheter till Skandinaviens största nyhetspublik. Det känns väldigt inspirerande att nu bli en del av den styrkan”, säger han.

Fredrik Björkman har jobbat på Dagens industri sedan 2018 och där stått bakom flera uppmärksammade avslöjanden. Han har också en bakgrund inom public service, där han bland annat arbetat som programledare och reporter på Sveriges Radio. 

Under flera år bevakade Fredrik Björkman också tech- och startup-världen för Di Digital och för ett  par år sedan kom han ut med boken ”AI-revolutionen: så blir Sverige mer intelligent” (Polaris Fakta, 2021).

Nu blir han en del av Aftonbladets politikredaktion.

– Vi har letat efter en driven nyhetsjägare med dokumenterad erfarenhet av att avslöja och dra fram egna nyheter. I Fredrik Björkman har vi hittat en perfekt kandidat. Aftonbladet ska ha en tydlig position inom samhällsjournalistiken och fokusera på de viktigaste nyheterna, förklara de politiska besluten och guida publiken i flödet. Nu kan vi göra allt det tillsammans med Fredrik, säger Martin Schori, biträdande redaktionschef och stf ansvarig utgivare.

”Inrikespolitiken genomgår omfattande förändringar”

Fredrik Björkman ser fram emot att möta Aftonbladets många läsare, tittare och lyssnare, inte minst i den spännande tid vi lever i.

– Inrikespolitiken genomgår omfattande förändringar, med nya samarbeten som skapar nya block i svensk politik. Samtidigt står Sverige inför stora prövningar med en lågkonjunktur som kommer ställa höga krav på politiken och innebära nya konflikter. Att skildra det och tydliggöra för väljarna var partierna står är av högsta vikt. Att få göra det för Aftonbladets publik är en ynnest, säger Fredrik Björkman.

Han ansluter nu till en redaktion med flera av Sveriges främsta politikjournalister, som My Rohwedder, Aftonbladets politikkommentator och reportern Olof Svensson. My Rohwedder gör även politikpodden En runda till med producenten Olivia Svenson och kolumnisten Lena Mellin som expertkommentator.

Följ ämnen i artikeln