Två häktade för ”gangstermord”

Uppdaterad 2015-01-29 | Publicerad 2015-01-28

Två personer har häktats för det brutala mordet i Sollentuna i november då en 32-årig man avrättades i sin bil.

De misstänkta männen greps tidigare i veckan.

Dödsskjutningen sätts i samband med en rad mord i Stockholmsområdet förra året.

Det var på eftermiddagen den 25 november som polisen kom till adressen i Sollentuna. Vittnen hade hört en rad smällar och på platsen hittades en 32-årig man svårt skadad i sin bil, en exklusiv Audi. Mannen avled senare till följd av sina skador.

En boende i området blev vittne till mordet och beskrev händelsen för Aftonbladet:

– En Mercedes körde upp bredvid Audin så de stod med förarfönstren mot varandra, sedan avlossade han sju eller åtta skott rakt in i Audin.

Nekar till brott

På onsdagen häktades två personer för mordet. Männen, 32 och 33 år gamla, är misstänkta på sannolika skäl, men nekar till brott.

– Vid första anblick kan åklagarens bevisning te sig intressant, men om man skär i det märker man att det är ganska innehållslöst, säger 32-åringens advokat Slobodan Jovicic.

Han vill inte gå in på om hans klient har alibi för morddagen.

– Jag kan bara konstatera att det är väldigt lätt att bli häktad i dag, min klient är motiverad och ska gå rakryggad ur det här.

De två männen anhölls i sin frånvaro redan den nionde januari, men greps först i måndags. Förutom mordet är de också misstänkta för grova vapenbrott.

Ytterligare tre män sitter häktade som misstänkta för medhjälp till mordet.

Stort säkerhetspådrag

Häktningsförhandlingen hölls under stort säkerhetspådrag i Attunda tingsrätt på onsdagen. Personal från polisens piketenhet vaktade både i och utanför tingssalen beväpnade med automatvapen.

När de två misstänkta personerna fördes till häktet eskorterades kriminalvårdens bilar av flera polispatruller.

Flera brutala våldsbrott

Onsdagens häktning är ett led i polisens och åklagarens arbete med att klara upp en lång rad brutala våldsbrott i Stockholms undre värld förra året.

Enigt uppgift till Aftonbladet ska den döde 32-åringens namn ha figurerat i anslutning till flera mord.

I september förra året sköts en av mannens vänner till döds i Axelsberg. Det mordet tros ha varit en hämnd för dödsskjutningen av en 51-årig mångmiljonär på Djurgården förra våren.