Åttaårig pojke knivmördad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2004-10-19

Dubbelmord i villaområde i Linköping

En åttaårig pojke och en 56-årig kvinna knivskars till döds i Linköping i morse.

De gick nära varandra när knivmannen slog till.

Han knivskar pojken i halsen och kvinnan i buken.

Våldsmannen gick till attack i hörnet av Karl Dahlgrensgatan/Åsgatan i villaområdet i centrala Linköping. Med ett 15-tal meters mellanrum angrep han pojken i halsen och, enligt uppgift till Östgöta Correspondenten, kvinnan i buken.

Det var SOS-centralen i Norrköping som fick det första larmet 07.54 på tisdagsmorgonen.

- Vi fick samtal från allmänheten. Sedan larmade vi polis och ambulans, säger vakthavande vid SOS-centralen i Norrköping till aftonbladet.se.

Polisen konstaterade snabbt att den 8-årige pojken attackerades på vägen till skolan och hans skador var så svåra att han var död vid ankomsten till sjukhuset.

Denh 56-åriga kvinnan var fortfarande vid liv när hon anlände till Linköpings Universitetssjukhus. Läkarna inledde en akut operation för att rädda hennes liv, men hon dog på bordet.

Polisens tekniker finkammade samtidigt området. Där hittades det misstänkta mordvapnet – en kraftig kniv av butterfly-modell.

På platsen hittades flera spår. Samtidigt förhördes alla vittnen och polisen fick in viktiga uppgifter.

I förmiddags kunde man gå ut med ett signalement på en eftersökt man i 20-årsåldern. Han har setts i området och bedöms som intressant att tala med.

– Han ska vara bredaxlad, cirka 180 centimeter lång och klädd i en beige, knälång jacka och blå eller svart toppluva, säger polisens presstalesman Pia Thevselius.

Polisen säger att de båda offren inte är släkt eller har något känt samband. De kan dock ha haft sällskap med varandra.

Polisens yttre befäl händelsen som ett vansinnesdåd.

Polisens tipstelefon:

Läs mer

Simone Söderhjelm, Per Mattsson, Mattias Lundell