WSJ: ”Grekland betalar inte skulden”

Publicerad 2015-06-29

Grekland kommer inte betala skulden till IMF på 1,6 miljarder euro på tisdag, uppger regeringskällor för amerikanska Wall Street Journal.

Senast på tisdag måste Grekland ha betalat en skuld till Internationella Valutafonden, IMF, på 1,6 miljarder euro. Nu skriver Wall Street Journal att Grekland inte kommer att betala skulden. De hänvisar till en källa i den grekiska regeringen.

På tisdag löper även det grekiska lånesamarbetet med EU ut. Experter menar att Grekland kan tvingas ur eurozonen om IMF-lånet inte betalas. Grekland har inte gått med på långivarnas (IMF och EU) villkor om nya reformer för att förlänga låneavtalet i ytterligare fem månader. Istället vill Grekland ha en folkomröstning om villkoren.

Oro på börsen

Den grekiska turbulensen har lett till stor oro på marknaderna runtom i världen. Under dagen backade de stora börserna i både Asien och Europa rejält.

När Stockholmsbörsen öppnade i morse föll det breda indexet OMSXPI med över 3,6 procent. Senare begränsades nedgången till omkring två procent.

Texten uppdateras.

Följ ämnen i artikeln