Dömd för Wilma-mordet överklagar till HD

TT

Publicerad 2020-12-07

"Kan någon dömas för att uppsåtligen ha tagit en annan persons liv utan att det är klarlagt att personen är mördad?". Det är kärnfrågan i det överklagade som morddömde 23-årige Tishko Ahmeds advokat Beatrice Rämsell nu lämnat in till Högsta domstolen. Arkivbild.

"Kan någon dömas för att uppsåtligen ha tagit en annan persons liv utan att det är klarlagt att personen är mördad?". Det är kärnfrågan i det överklagade som morddömde 23-årige Tishko Ahmeds advokat Beatrice Rämsell nu lämnat in till Högsta domstolen.

Överklagan argumenterar också för ett kortare straff än vad som nu utdömts, om Ahmed trots allt skulle ställas till ansvar.

I hovrätten dömdes 23-årige Tishko Ahmed till 18 års fängelse för bland annat mord på sin tidigare flickvän, 17-åriga Wilma. Det var en sänkning av straffet från tingsrätten, där domen var livstids fängelse.

Flickans anhöriga har tidigare överklagat och vill att 23-åringen ska döms till livstids fängelse. Åklagarsidan har däremot valt att inte överklaga domen. Högsta domstolen ska nu ta ställning till om de ska bevilja prövningstillstånd, det vill säga om målet över huvud taget ska tas upp till behandling.