Mackens bensinpumpar var fyllda med vatten

Av: Michael Toll

Publicerad:

Under gårdagen fick flera bilägare i Uppsala problem.

Efter att de hade tankat på OKQ8 slutade deras fordon att fungera.

Det visade sig att bilarna som tankats fyllts med vatten istället för bensin.

En Uppsalabo som Aftonbladet talat med äger en minibuss och ansvarar för en skolskjutsverksamhet i Uppsalaområdet. I går morse tankade en av hans anställda förare på OKQ8 i Valsätra. 79 liter och närmare 1 200 kronor senare körde chauffören ut från macken. Men 150 meter senare stannade plötsligt minibussen.

– Först förstod föraren ingenting, minibussen bara stannade, säger han.

Det var vid åttatiden på torsdagsmorgonen som personal på OKQ8 i Valsätra uppmärksammade att något inte stod rätt till med en av deras bensinpumpar. 

– Jag hade tankat fem, sex liter när en från personalen kom ut med en lapp där det stod ”ur funktion”. När jag hade tankat klart sattes lappen upp på pumpen jag använde. Några minuter efter att jag kört i väg från macken stannade bara bilen, säger en annan person som Aftonbladet varit i kontakt med.

En film från en verkstad visar också hur ett fordon som tankat på bensinstationen i Valsätra får sin bränsletank tömd. Det forsar ut vatten. Bilmekanikerna kunde konstatera att det inte fanns någon bensin i bränsletanken över huvud taget.

1 av 2 | Foto: FREDRIK PERSSON / TT NYHETSBYRÅN
OKQ8.

Under utredning

Personalen på OKQ8 i Valsätra vill inte prata om vad som skett utan hänvisar till företagets presstjänst. Där är man fåordig om vad som har inträffat. 

– Vi har blivit kontaktade av ett par kunder har haft problem efter att ha tankat. Vi utreder nu vad som har hänt. Innan den utredningen är klar är det svårt att uttala sig, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8.

Enligt henne är det primära fokuset att hjälpa de kunder som har drabbats. Uppsalabon, som tankade 79 liter vatten och nu har en minibuss som inte fungerar, intygar att bemötandet från bensinjätten varit mycket bra. 

– Det är inga problem alls. De försöker hjälpa oss så mycket de bara kan, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN