Lägenheten var proppfullt stöldnäste

Av: Felix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:
Montage.
Foto: Polisen
Montage.

Med kofot ska han ha brutit sig in för att länsa villaägares smyckeskrin. Ett Uppsalapar är bland de många som fått påhälsning under den största villainbrottsvåg som Uppsalapolisen sett på länge.

En 29-åring man åtalas nu vid Uppsala tingsrätt misstänkt för 21 villainbrott.

Runt 500 ringar, halsband och örhängen hittades i den lägenhet i Spånga som polisen misstänker har använts som hälericentral. Värdesakerna kommer från villor runt om Uppsala och Stockholmsområdet där 29-åringen enligt åtalet ska ha gjort inbrott. Två andra personer som också bodde i lägenheten i Spånga står tillsammans med 29-åringen åtalade för häleri.

Bröt upp och klev in

Foto: Polisen
Överallt i lägenheten i Spånga fanns gömmor med stöldgods.

Det var i början av oktober förra året som man misstänker att 29-åringen bröt upp fönstret på Uppsalaparets villa i Valsätra. Inbrottet upptäcktes av familjens minderåriga dotter när hon kom hem från skolan. I huset var det stökigt och tydligt att någon hastigt sökt igenom det.

Tidigare domen

Bland åklagarens bevisning finns skoavtryck från villan i södra Uppsala som matchar 29-åringens skor. Han har vid andra brottsplatser fångats på övervakningskameror och setts av vittnen. Han är tidigare dömd till fängelse och utvisning för ett inbrott i Håbo

Foto: Polisen
Bland de stora mängder stöldgods som hittades fanns mycket smycken.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN