Skåne

Rektor döms – köpte resor för skolans pengar

Av: 

TT

En rektor på en skola har dömts mot sitt nekande för att ha köpt bland annat resor och vitvaror för skolans pengar. Arkivbild.
En rektor på en skola har dömts mot sitt nekande för att ha köpt bland annat resor och vitvaror för skolans pengar. Arkivbild.

NYHETER

En rektor i Skåne döms på 40 punkter för att ha gjort av med 172 000 kronor av skolans pengar. Bland annat ska pengarna ha gått till utlandsresor, tvättmaskin, badkar, golfklubbor, tv och underkläder, skriver Sydsvenskan.

Hon döms mot sitt nekande för grov trolöshet mot huvudman och trolöshet mot huvudman. Straffet blir villkorlig dom och 37 800 kronor i dagsböter. Rektorn har förklarat i förhör att hon har gjort en del privata inköp med skolans pengar men sedan har betalat tillbaka. I andra fall, exempelvis vid inköp av vitvaror, säger hon att hon beställde hem varor som övertidsersättning, enligt Sydsvenskan.

Rektorn frias på tre punkter då dessa anklagelser gäller händelser 2015–2016 vilket innebär att preskriptionstiden har löpt ut.

Skolan polisanmälde sin rektor 2018 efter djupare granskning av inköp som inte kunde kopplas till skolan. Nio dagar senare sade rektorn själv upp sig.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skåne

Skola & utbildning

Resor