Nu ska mirakel- babyn räddas

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-20

Läkarna lämnade henne att dö. Men föräldrarna gav inte upp.

Nu har mirakelbabyn Tina Julie Nanai fått vård i USA.

matades med sugrör Tina Julies föräldrar höll henne vid liv genom att ge henne mjölk genom ett sugrör. ”Om det är så här Gud vill ha henne älskar vi henne oavsett allt”, säger de.

Tina Julie Nanai föddes den 1 september 2007 i Falelatai på Samoa-öarna. Hennes fötter och ryggrad var deformerade. Delar av hjärnan saknades. Hon hade dubbel gomspalt och såg ut att sakna ögon. Läkarna trodde inte hon skulle överleva en dag.

”En gåva från Gud”

Men hennes föräldrar vägrade ge upp. I hemlighet höll de lilla Tina Julie vid liv genom att ge henne mjölk genom ett sugrör. När hon var tre dagar gammal tog de med sig Tina Julie hem för att kämpa för hennes liv på egen hand.

– Jag sa att hon var en gåva från Gud och att det inte spelade någon roll hur hon ser ut. Om det är så här Gud vill ha henne älskar jag henne oavsett allt, säger mamma Sefulu Nanai till tidningen The Tampa Tribune.

Får vård i USA

En tv-producent i Nya Zeeland gjorde ett inslag om ”mirakelbabyn” och drog igång en insamling för att hjälpa föräldrarna.

Amerikanskan Kristin Taylor fick se bilder på ”mirakelbabyn” och har fixat så att Tina Julie får vård i USA genom bidrag av Child Foundation.

– Vi kan inte göra henne normal, men vi kan åtgärda gomspalten, ryggraden och skadorna på skallbenet, säger Anthony Wolfe, chef för plastikkirurgin på Miami Children’s Hospital.