Reaktionen på miljonvinsten:

Uppdaterad 2016-10-12 | Publicerad 2008-10-22

”Jag ville bara gå därifrån”

Lotten som gjorde Andreas Almqvist till miljonär skrapade han när han hade tråkigt i baksätet på bilen. Lördagen den 18 oktober promenerade Andreas Almqvist ut från TV4-studion hela 4,8 miljoner rikare.

– Jag vill härifrån var det första jag tänkte.

Andreas Almqvist är 26 år och kommer från Högkil i Ed som ligger väster om Vänern. I lördags tog han och flickvännen Lizbet Galle en tur till huvudstaden. Eftersom han skrapat fram tre klöversymboler på sin Trisslott var han garanterad 10 000 kronor i månaden i 20 år. Men det blev mer än så. I 20 år framöver får han 20 000 i månaden.

– Jag har inte riktigt hunnit smälta detta än, säger han tre dagar efter vinsten. Det blev mycket att greppa på en gång. Och framför allt blev det väldigt länge.

Andreas valde att skrapa fram summan först, eftersom det kändes bäst så. Men han hade inte valt någon speciell lott till något av skrapen.

– Det har ju varit slumpen ända från början.

Hur reagerade du när båda skrapen var avklarade?

– Ta bort kameran så att jag får gå härifrån! säger Andreas Almqvist och brister ut i skratt. Jag blev så glad att jag inte visste var jag skulle ta vägen.

Hur reagerade din sambo?

– Hon blev ungefär lika stum som jag.

Trisslotten som tog honom till tv-studion skrapade han i baksätet på bilen på väg till flickvännens föräldrar i Göteborg

– Det var den 4 juli, första dagen på semestern. Jag var uttråkad där bak och skrapade en Trisslott på mobilen. Där står det att jag ska kontakta kundtjänst. Jag fattade inte riktigt förrän de ringde upp. Det första de frågade var: ”Sitter du i bilen?” Ja, i baksätet, svarade jag.

Innan Andreas Almqvist visste hur stor vinsten skulle bli hade han ändå en del funderingar om vad den skulle gå till.

– Mamma ska få ett nytt tak. Det läcker betydligt. Och så blir det nog en resa.

Hans mamma kommer att få ett nytt tak. Men först ska Andreas Almqvist och flickvännen Lizbet Galle i väg på en resa.

– Det blir ingen längre resa utan det är mest för att komma bort från hysterin. Jag bor på en liten ort och vill att det värsta ska blåsa över, säger han och pustar ut. Men ett drömresemål i framtiden är Sydafrika.

Följ ämnen i artikeln