Hubba hubba zoot zoot fick grannen att se rött

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-16

Musikterror på högsta volym i landsortsidyllen

ERINGSBODA. Herregud vilken musikalisk soppa.

”Hubba hubba zoot zoot”, ”Vi bor på landet” och ”Änglahund”. Allt på högsta volym, nattetid, mitt i lantidyllen.

Här har medlarna Robert Aschberg och Jonas Gåde ett rejält fläskben att bita i.

Eringsboda är normalt inte rubrikernas ort på jord-en. Ett hundratal hushåll längs landsvägen mellan Växjö och Karlskrona. En mataffär och en kiosk. Macken är nerlagd. Och nästan stridsyxan också.

Vi får väl se i tv-programmet ”Grannfejden” i kväll. Men oskrivet är kanske bäst.

Basebollträ

För det har gått riktigt hett till i byn de senaste fyra åren. Hot och okvädningsord har fräst som missiler över landsvägen. Anmälningar och motanmälningar. Viftande med knivar och basebollträn.

Plus tordönsmusiken genom öppna fönster. Inget fel på Bröderna Djups goa ”Vi bor på landet”. Eller Kvinnaböskes ”Änglahund”. Men nattetid. Och magstarkt toppat med Carambas ”Hubba hubba zoot zoot”. Gång på gång på gång.

I ena ringhörnan Elzbieta Peterson, 58, med inneboenden Lennart Ohlsson, 52, och i den andra paret Bodil Strannemark, 48, och Kenneth Persson, 50.

Diggar musik

Det är Elzbieta som diggar musiken och brassar på för fullt. Dessutom har hon chockat grannskapet när hon knallat till mataffären iförd judodräkt.

Där har ni förutsättningarna för Aschberg och Gådes match. Inför programmet i kväll håller byborna andan. Hur ska det gå?

– Alla sitter hemma med stora chipspåsar och kollar vad som händer, säger Emelie Håård, 22, i kiosken.

Kombattanterna själva är avvaktande. Bodil Strannemark vill ändå ge medlarna Aschberg och Gåde en eloge för gott arbete.

– De var lugna och proffsiga. Vi ställde upp i tv för vi tyckte att inget kunde bli sämre, vi hade liksom inget att förlora.

Elzbieta Peterson är också försiktigt optimistisk:

– Vi har faktiskt börjat heja på grannarna.

– Ja, ja, vi fick rensa luften och vill ha fred nu, sufflerar hennes inneboende Lennart.