Göran Persson och Timbuktu på Mangs dödslista

Uppdaterad 2012-05-30 | Publicerad 2012-05-29

I dag berättade Peter Mangs själv om kartläggningen

Under tisdagens rättegång mot Peter Mangs berättade han själv om sin lista med med "adresser till skurkar" där kriminella, kändisar och politiker radades upp.

– Det förekommer mycket fint prat som inte riktigt överensstämmer med verkligheten, sade Peter Mangs i rätten.

När åklagaren Solveig Wollstad började ställa frågor om kartläggningen av en oskyldigt misstänkt mannen tittade Mangs upp ur sin medhavda bok.

Kartläggningen innebar att mannen varit måltavla för två av skjutningarna, mot lägenheter på Hyacintgatan och vid badpalatset Aq-va-kul i Malmö.

Kartlade Göran Persson

Mannen blev oskyldigt indragen för medhjälp till mord. Något som fick Mangs att vilja söka efter information om mannen för att se vad han kunde hitta. En av dem som han kartlade är tidigare statsministern. 

– Göran Persson, tidigare statsministern alltså, sade att han kunde tänka sig att bo i Rinkeby, då ville jag kolla upp var han faktiskt bodde. Det förekommer mycket fint prat som inte riktigt överensstämmer med verkligheten, säger Mangs.

Timbuktu med på listan

Med på dödslistan fanns även hiphopartisten Jason "Timbuktu" Diakité. Artisten fick under förra sommaren ett samtal från en spaningsledare hos polisen som berättade att han fanns med i serieskyttens dator.

–  Det är jävligt obehagligt att tänka sig vad meningen var med den här listan, sade han då han till Sydsvenskan.

Aftonbladet har varit i kontakt med Jason Diakité, men han avböjer en intervju.