Lee närmar sig New Orleans

Publicerad 2011-09-03

Säsongens tolfte storm drabbar USA

Orkansäsongen på Atlanten fortsätter pröva invånarna i USA:s kuststäder.

Nu närmar sig den tropiska stormen New Orleans.

Regn och kastbyar bombarderade USA:s gulfkust när den tropiska stormen Lee sakta närmade sig land tidigt på lördagsmorgonen, uppger nyhetsbyrån AP.

Stormvarningar hade utfärdats för hela kustbandet från Mississippi till Texas och uppåt en halvmeter regn väntas i vissa områden.

Vid sjutiden på lördagskvällen, svensk tid, var ett flertal vägar i och kring New Orleans täckta av vatten. Stadens dräneringspumpar verkade dock fungera bra och hittills finns inga rapporter om översvämningar i hus eller affärer i New Orleans, uppger Reuters.

Blixtöversvämningar

På grund av stormens långsamma hastighet väntas den hinna vräka ur sig en el del regn under sin framfart. Varningar för blixtöversvämningar har utfärdats för i Alabama och delar av Florida.

Tornadovarningar har utfärdats i ett flertal områden.

Hårdast har stormen drabbat oljefälten i den mexikanska golfen. Evakueringar av ett 169 av de 617 bemannade oljeriggarna i området minskade dagsproduktionen med omkring hälften.

Katia lurar till havs

Lee är säsongens tolfte namngivna storm i Atlantområdet och kommer bara en knapp vecka efter att orkanen Irenes härjningar i Karibien och USA:s östkust dödat 50 personer.

Långt utanför USA:s östkust fortsätter orkanen Katia sin framfart, men är fortfarande för tidigt att säga om orkanen utgör ett hot mot boende i området.