Bangkokbombaren skrattade under rekonstruktionen

Publicerad 2015-09-10

20 personer dog i bombdådet i Bangkok.

Men när en av de misstänkta visade poliserna vad som hände den dagen skrattade och log han.

Mannen har erkänt att han överlämnade en ryggsäck med en bomb i till en annan misstänkt person som ska ha placerat ut den på bombplatsen. Det berättade den thailändska polisen i samband med en rekonstruktion av händelsen på onsdagsmorgonen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Mannen leddes runt av beväpnad polis vid platsen där han tros ha överlämnat bomb-ryggsäcken, skriver VG. På bilderna från genomgången syns mannen skratta och le.

”Ryggsäcken var tung”

20 personer dog och 120 skadades i den våldsamma explosion vid det hinduiska templet Erawan i Bangkok i augusti. Polisen gick efter dådet ut med en fantombild på en av de misstänkte.

Den 1 september greps en man som passade in på beskrivningen när gränsen till Kambodja, och det är han som nu vallats på platsen för dådet. När mannen greps hade han med sig material som skulle kunna användas för att tillverka en bomb.

– Han har förklarat att ryggsäcken var tung och att den innehöll en bomb, säger polisens talesperson Prawut Thavornsiri, enligt VG.

Det är ännu okänt vilken nationalitet den gripne mannen har.

Sju inblandade

Enligt BBC kan så många som sju personer vara inblandade i attentatet.

Spekulationer finns om att muslimska motståndsmän från södra Thailand ligger bakom dådet, eller uigurer från den kinesiska Xinjiangprovinsen som ville hämnas den tidigare thailändska deportationen av uigurer till Kina.