Flera mopedrån – polisen söker vittnen

Publicerad 2015-07-31

Den senaste tiden har två kvinnor blivit rånade på sina mopeder i gångtunnlar i Västerås. Polisen söker nu vittnen till händelserna.

– Vi arbetar brett och förutsättningslöst, säger Victoria Holmgren, presstalesperson vid polisen i Västmanland.

De två rånen inträffade båda tidigt på morgonen, mellan klockan fem och sex. Vid båda tillfällena var gärningsmannen beväpnad med ett pistolliknande föremål som han använde för att tvinga till sig mopederna.

Mellan klockan 05.10 och 05.20 i dag blev en kvinna rånad på sin moped i gång- och cykeltunneln vid Vasagatan under Norrleden i Västerås.

I tunneln stoppades kvinnan av en man som riktade en pistol mot hennes huvud.

Kan vara samma gärningsman

Det andra tunnelrånet inträffade tidigt på morgonen den 16 juli. Vid det tillfället blev en kvinna rånad på sin moped i gångtunneln under E18 vid Rocklundagatan. Också vid det här tillfället riktade gärningsmannen ett pistolliknande föremål mot offrets huvud.

– Vi vet inte om det rör sig om samma gärningsman, men vi arbetar brett och förutsättningslöst för att reda ut det här. Därför skulle vi behöva vittnesuppgifter, säger Victoria Holmgren vid polisen i Västmanland.

Polisen har i nuläget inga signalement att lämna utöver att rånaren är en man. Den som vill tipsa polisen kan höra av sig via 114 14.

Följ ämnen i artikeln