Clintons förberedde Trump-försvar för 17 år sedan

Publicerad 2016-04-13

Donald Trump och Hillary Clinton är just nu toppkandidaterna i kampen om Vita huset.

Nu avslöjas att redan för 17 år sedan när Bill Clinton var president så fanns ett förberett Trump-försvar.

Om han skulle få skulden för miljardärens kandidatur.

Redan i mitten av Bill Clintons sista presidentperiod så började Donald Trump signalera sitt intresse för platsen i Vita husets ovala rummet.

Nu 17 år senare är hans kampanj i full gång och hans främsta motståndare i nuläget heter Hillary Clinton.

Under tisdagen släpptes dokument från Bill Clintons tid som president avslöjar att Clintons började förbereda sig för en smutsig fajt mot miljardären. Men då inte om presidentposten.

Oroliga för skandalerna

”Clinton-dokumenten” som gjorts offentliga på förfrågan i enlighet med USA:s ”Freedom of information act”. I dem framgår att Bill Clinton och hans stab var oroliga för att skandalerna som omgärdat Bill Clinton på något sätt skulle användas som ”förklaring” till att det ”var möjligt för sådana som Trump och andra kändisar” att ens kandidera, uppger CNN.

Bland ”Clinton-dokumenten” finns förbereda (för)svar på frågor de befarade att Bill Clinton skulle kunna få rörande en eventuell Trump-kandidatur.

En fråga de förbett inför lyder: ”Är det här resultatet av en devalvering av presidentskapet som du bidragit till?”, uppger CNN.

”Smutsig fajt”

På den hypotetiska frågan om Clinton var ansvarig för ”trenden att figurer som Trump och skådespelaren Warren Beatty” funderade på att ställa upp för val hade de också ett förberett svar som president Bill var redo att leverera när det begav sig 1999:

– Jag tror att det säger någonting om hur medierna bevakar politiken nuförtiden, men jag har fullt företroende för det amerikanska folket när det kommer till att skilja vetet från agnarna. Oavsett vem som ställer upp i presidentvalet och hur de bevakas så kommer allmänheten till slut se genom alla dimridåer. Och de har den slutliga makten vid valurnorna, skulle Bill Clinton ha svarat.

Nu är det Hillary Clinton som förväntas ge sig in i en ”smutsig fajt” mot Trump. Och enligt rapporter i amerikanska medier har hon börjat förberedelserna för att mota miljardären i grind.