Knarkkungens hustru gripen i FBI-räd på flygplats

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Knarkkungen Joaquin "El Chapo" Guzmán dömdes till livstids fängelse efter 25 års skräckvälde.

Under måndagen greps hans fru Emma Coronel Aispuro, 31, på Dulles-flygplatsen i Washington.

Hon är misstänkt för att ha fortsatt hans internationella knarkaffärer.

Under 25 år ledde ”El Chapo” Sinaloa-kartellen i Mexiko. De smugglade droger och vapen till USA. Enligt rättegångsdokument hade han en armé av kriminella bakom sig som kidnappade, torterade och mördade alla som kom i hans väg.

I juli 2019 dömdes han till livstids fängelse i en rättegång i Brooklyn.

Nu har hans hustru Emma Coronel Aispuro, 31, gripits på Dulles-flygplatsen i Washington för misstänkt inblandning i internationell knarksmuggling.

I ett pressmeddelande uppger det amerikanska justitiedepartementet att hon är misstänkt i en härva som gick ut på att smuggla kokain, metamfetamin, heroin och marijuana till USA.

 Emma Coronel Aispuro, 31.
Foto: Seth Wenig / AP
Emma Coronel Aispuro, 31.

Bland misstankarna finns också att Coronel Aispuro ska ha konspirerat med andra för att hjälpa maken fly från fängselse – två gånger. Första gången var den lyckade flykten från Altiplano-fängelset i Mexiko 2015.

När han greps igen i Mexiko i januari 2016 ska hustrun enligt misstankarna deltagit i en ny planerad fritagning inför ”El Chapos” utlämning till USA i januari 2017.

Foto: Eduardo Verdugo / AP
”El Chapo”.

Emma Coronel Aispuro kommer under tisdagen delta i häktningsförhandlingar inför en federal domare i District of Columbia via videolänk. Fallet utreds av FBI:s kontor i Washington.

31-åringen har både amerikanskt och mexikanskt medborgarskap.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN