Patrick Lundström, 60, dog i terrordådet: ”Sverigetröjan var alltid på”

Uppdaterad 2023-10-19 | Publicerad 2023-10-18

Två svenskar dödades i ett terrordåd i Bryssel under måndagskvällen.

Ett av offren var den svenska fotbollssupportern Patrick Lundström, 60.

– Hela familjen är i sorg. Patrick var en fantastiskt varm, humoristisk och omhändertagande pappa, make, bror, farfar, morfar, morbror och farbror, säger Patricks syskon till SVT Västernorrland.

Två svenskar dödades och en skadades allvarligt när en terrorist öppnade eld mot svenska fotbollssupportrar i Bryssel inför landslagets match mot Belgien.

Ett av offren var Patrick Lundström, 60, som ursprungligen kom från Sundsvall men bodde i Schweiz, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

”Sverigetröjan var alltid på”

Sedan 25 år tillbaka var Patrick aktiv som fotbollstränare för ett juniorlag. Han hade nyligen utnämnts som hedersmedlem i föreningen för sitt engagemang, skriver DN.

– Han var en så viktig person i vår förening. Han har varit tränare, funktionär och ansvarig för ungdomsverksamheten. Han kände alla, säger Fred Schneider, vars son tränades av Patrick.

Familjen beskriver hur fotbollen var Patricks största intresse.

– Han var en obotlig fotbollsfantast som inte bara följde sitt landslag i med och motgång, utan all fotboll. Sverigetröjan var alltid på, skriver Patricks syskon i ett uttalande.

Innan matchen gick terroristen till attack mot svenska supportar – motivet var att de var svenskar. Två svenska supportar dödades i måndagens terrordåd, ytterligare en man från Sverige vårdas just nu på sjukhus.

Patrick Lundström, 60, dog i terrordådet i Bryssel i måndags. Patricks syskon berättar att Sverigetröjan alltid var på.

Familjen kom alltid i första hand

Familjen skriver att Patrick följde landslaget i med- och motgång. Efter beskedet om hans död befinner de sig nu i stor sorg.

– Patrick var en fantastiskt varm, humoristisk och omhändertagande pappa, make, bror, farfar, morfar, morbror och farbror. Hans älskade familj kom alltid i första hand, skriver Patricks syskon.

Samtidigt går familjens tankar även till de andra två svenska supportrar som attackerades innan matchen.

— Hela familjen är djupt chockade av det ofattbara som har hänt. Vår bror finns inte längre. Vi finner inga ord. Våra tankar går också till de andra offrens familj, skriver syskonen.

Patrick tyckte inte om att stå i händelsernas centrum berättar familjen. Därför vill de nu få tid att sörja i lugn och ro.

Patrick Lundströms familj har godkänt publicering av hans namn och bild.

Blommor och Sverigehalsduk vid en minnesplats i Bryssel.