Madde och Chris flyttar till London

Publicerad 2014-10-15

Efter fyra år i New York lämnar prinsessan Madeleine USA – och flyttar till Europa.

Nu avslöjar Svensk Damtidning att hon, maken Chris och lilla Leonore ska flytta till London.

– Det har med familjen att göra så klart, säger Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson.

”En mycket närstående person till paret" berättar för tidningens reporter Margareta Gotthardsson att paret väljer att lämna New York efter fyra år.

När är ännu oklart, men i och med flytten får paret och lillsessan Leonore närmare till både Madeleines familj i Sverige och Chris familj.

Säkra på uppgifterna

Hovet kan i nuläget inte bekräfta att en flytt är nära förestående.

– Vi kan inte bekräfta uppgifterna att prinsessan Madeleine med familj ska flytta till London. Det har funnits tankegångar hos paret att flytta till Europa och därmed närmare Sverige, men en eventuell flytt till Europa är fortfarande under planeringsstadiet, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett mejl till Aftonbladet.

Hon uppger dock att paret pratat om en flytt till just London.

– London har varit ett alternativ men flera städer har diskuterats. I dagsläget är ingen flytt bestämd. Paret bor nu i New York och har en lägenhet i Stockholm.

Men Svensk Damtidnings chefredaktör och ansvarig utgivare Karin Lennmor säger att tidningen är säkra på sin sak.

– Jag är ganska glad att hon inte dementerar. För mig räcker det att hon säger att hon inte kan bekräfta uppgifterna, för mig är det en bekräftelse.

”Är extremt familjekär”

Hon fortsätter:

– Jag hade aldrig vågat publicera om vi inte var säkra på att det stämmer.

Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson säger att flytten, om uppgifterna stämmer, är en vinst för hela familjen.

– London är ju ett perfekt ställe både för Madeleine och Chris. Chris har sin mamma och delar av sin släkt där och London är ett stort nav, det är lätt för honom att flyga till New York, säger hon.

Jenny Alexandersson tror att beslutet allra mest handlar om att komma närmare familjerna.

– Det har med familjen att göra så klart, det betyder ju allt. Madeleine är extremt familjekär. Även om hon bott på andra sidan Atlanten har hon haft daglig kontakt med familjen. De vill ju så klart också att Leonore ska lära känna sina släktingar och det blir ju mycket lättare om de bor i London.

”Alltid varit hemma för mig”

Chris är själv född och uppvuxen i London och är ofta där på affärsresor. Hans mamma Eva O'Neill bor i London och flera av hans halvsystrar bor i Storbritannien. Prinsessan Madeleines har också flera nära vänner som bor i London.

I en intervju med Svenska Dagbladet efter bröllopet 2013 berättade Chris, som både har brittiskt och amerikanskt medborgarskap, att han betraktar London som ”hemma”.

– Vi båda är födda och uppväxta i Europa. Jag roas när jag läser hur jag kallas ”amerikan”. Visst, min pappa var amerikan och jag har bott i USA de senaste tio åren men har aldrig ansett mig själv vara helt igenom amerikan. Europa, och framförallt London, har för mig alltid varit hemma, sa han till tidningen.

Paret har också en lägenhet i Hovstallet på Östermalm i Stockholm.