Här lägger sig soldaterna på båten – för en god sak

Publicerad 2016-09-26

Soldaterna på danska försvarets fartyg ligger sida vid sida för att dra sitt strå i stacken i kampen mot cancer, skriver danska TV2.

Danska cancerfonden och danska TV2 har startat en gemensam kampanj vid namn ”Knäck Cancer” – syftet är att samla in pengar till kampen mot cancer.

Besättningen som finns ombord på försvarets fartyg Absalon kommer vara med i insamlingen som främst kommer att äga rum sista veckan i oktober. Men redan nu har de gjort ett ställningstagande. På en bild syns besättningen på fartyget där de ligger sida vid sida. Tillsammans bildar de 60 soldaterna bokstäverna: K-N-A-E-K C-A-N-C-E-R.

”Jag är stolt”

Fartyget befinner sig just på i Medelhavet.

– Med en besättning på cirka 130 personer har många haft kontakt med cancer, och alla känner starkt inför att göra en insats i kampen mot sjukdomen, säger löjtnant Lennart Harboe Pedersen till TV2.

Han är förvånad att det var så pass många soldater som dök upp.

– Vi skulle ha 48 frivilliga så jag är stolt över att 60 personer dök upp så att vi också kunde få till Knäck cancer-symbolen med människor. Då det var en hektisk dag och många sover olika tidpunkter på grund av att man måste stå vakt så trodde vi att det skulle vara en utmaning att få tillräckligt många människor att bilda orden på helikopterdäcket.

Insamlingen kommer att avslutas med en tv-sänd gala senare i höst.