Juma, 3 – dagens supermorsa

Uppdaterad 2016-04-25 | Publicerad 2016-04-24

Här är dagens supermorsa.

Juma, 3, en Victorian bulldog.

I går morse födde hon 14 valpar.

Rekordfödseln inträffade i Glasgow i Skottland.

Ägarparet Kirstin Shepherd och Andrew Hart trodde inte sina ögon när valp efter valp kom ut genom kejsarsnittet. Åtta hanar och sex tikar i stället för de fem-sex veterinären tippat.

– Vi visste att hon var stor men inte för en sekund kunde vi tro att hon skulle få fjorton. Jag är full av absolut vördnad, säger Kirstin Shepherd till Daily Record.

– Hon är briljant och de är förtjusande, säger en lycklig matte.

Inte heller den erfarne veterinären Neil McIntosh, som förlöste Juma med kejsarsnitt, har sett något liknande.

– Jag har hållit på med det här i 31 år men aldrig sett en bulldog få mer än fem.

Rekordvalpar får flaskmjölk

Kirstin och Andrew får nu hjälpa Juma genom att ge valparna flaskmjölk för hand, eftersom Jumas egen mjölk inte på långa vägar räcker till rekordkullen.

För rekord blev det. Tio bulldogvalpar var det tidigare – vilket ansetts svårslaget eftersom en normal kull är fyra-fem valpar.

Kirstin och Andrew planerar att behålla några av de 14 ögonstenarna och sedan hitta nya ägare till de andra när de blir stora nog att flytta hemifrån.

Bara det kan bli en lukrativ affär för ägarparet. Marknadsvärdet på en Victorian bulldog av honkön ligger på lite drygt 16 000 kronor, hanhundarna betingar ungefär tusenlappen mindre.

Juma och hennes kull valsar nu runt i brittiska tidningar. I sociala medier blev Juma en ögonblicklig stjärna med överväldigande hyllningar från alla håll och kanter.

Leif-Åke Josefsson

ANNONS

Följ ämnen i artikeln